sobota, 31 sierpnia 2013

Plastry Bronhi Toffee

Bronhi Toffe Kromka
Toffi Bronhi są legendarne w całej byłej Jugosławii. Miękkie toffi z ekstraktów z lukrecji, anyżu, kopru włoskiego i wielu ziół leczniczych jest na rynku od ponad 90 lat. Przepis, że następuje ich używa wewnątrz śmietany, co niezwykłe i niepowtarzalny smak i jest smakoszem od przyjaciela mojego, Bojana, autora Tort ^ 2 . Jest to trochę czasochłonne, ale na pewno warte wysiłku.

Plastry Bronhi Toffee

Bronhi Cream, część pierwsza
1 l mleka 
100 g białej czekolady 
200 g (2 torebki) Bronhi Toffi
2 torby waniliny cukru
100 g mąki continental 
100 g skrobi kukurydzianej
Ciepła 800 ml mleka z toffi Bronhi, czekolada i cukier waniliny. Wymieszać i gotować, aż wszystko się roztopi. W misce wymieszać ciepła pozostałego mleka (200 ml) z mąki i skrobi. Dodaj do mleka z roztopionym cukierków i czekolady i gotować na małym ogniu, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Przeniesienie do dużej miski, przykryć folią spożywczą i ostudzić całkowicie.
Krem będzie prawdopodobnie uzyskać lumpy, ale jest OK. Będziesz wymieszać bardziej później, i nie zostaną zauważone podczas jedzenia.
Biscuits # 1 i # 2
(Składniki na jeden biszkopt. Należy przygotować 2 z nich.)
4 białka jaj 
szczypta soli 
100 g cukru 
45 g mąki kontynentalnym 
30 g skrobi kukurydzianej 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
1 łyżeczka octu * 
1 łyżka rumu 
80 ml ​​oleju
* Mam przygotowane ciastka z octem białym i czerwonym, a to nie miało znaczenia.
Bić pianę z silną soli. Dodaj cukier i pokonać bardziej, aż błyszczące. Przesiać mąkę, skrobię i proszek do pieczenia dwa razy, a następnie starannie krotnie do białek. Wreszcie, trzepaczka w oleju, octu i rum. Linia dużych pan piekarnik z papierem do pieczenia (ja używam 30 x 40 pan cm) i dystrybucji ciasto równomiernie na nim. Piec w nagrzanym piekarniku w 150 ° C/300 ° F.Czas pieczenia zależy od piekarnika. Ciastka powinny pozostać blady kolor. Mine trwało około 17 minut.
Ponownie, należy upiec 2 tych ciastek.
Biscuit # 3
4 białka jaj 
szczypta soli 
100 g cukru 
45 g mąki kontynentalnym 
20 g skrobi kukurydzianej 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
1 łyżeczka octu 
3 łyżki rumu 
80 ml ​​oleju 
30 g kakao w proszku
Sposób jest taki sam jak w przypadku poprzednich herbatników. Kakao przesiewa się i dodaje się do suchych składników.
Powłoka na ciastka czekoladowe
170 g gorzkiej chocoalte 
70 g masła 
3 łyżki oleju z nasion słonecznika
Masz pieczone 2 białe i 1 ciemne ciastka. Usuń papier do pieczenia od nich. Weź jedną białą herbatniki i umieścić ją na dużą tacę, gdzie będziesz zainstalować deser.
Stopienia wszystkich składników do powlekania w podwójnym bojlerze. Rozprowadzić równomiernie na dwóch herbatników białych. Ostudzić i twardnieje całkowicie. Najlepiej jest zrobić trochę miejsca w lodówce i umieścić herbatniki tam.
Cream Bronhi, nadal
150 g masła, w temperaturze pokojowej 
300 ml + 3 łyżki śmietany kremówki 
4 żelatyny pozostawia 
70 g gorzkiej czekolady
Namoczyć żelatynę w zimnej wodzie. Przejdź pienisty masło z mieszadłem. W osobnej misce, beat 300 ml śmietany kremówki sztywny. Zapoznaj się wcześniej ugotowany krem ​​z toffi się z lodówką i pokonać go z mieszadłem, aż puszysty. Po pierwsze, wymieszać masło do kremu toffi, a następnie dodać śmietana kremówka.
Weź żelatynę z wody, wycisnąć nadmiar wody z ręki i stopić go na małym ogniu z 3 ciężkich łyżki śmietany. Mix do śmietany. Podzielić krem ​​na 3 części jednakowo. Melt ciemną czekoladę i mieszać do 1 części śmietany.
Złożenie
Masz: 2 białe ciastka, 2 białe kremy, 1 ciemny herbatniki i 1 ciemny krem.
Rozprowadzić 1 biały krem ​​nad białym ciastek, że na tacy. Ostrożnie umieścić ciemną herbatniki na górze, lekko docisnąć i rozpowszechniania ciemny krem ​​na. Resztę biały herbatniki na, naciśnij i rozprowadzić z pozostałym kremem białym. Pozostawić w lodówce przez noc.
Glaze Chocolate
230 g gorzkiej czekolady 
9 łyżki oleju z nasion słonecznika 
2 łyżki miodu szarańcza
Następnego dnia, stopić wszystkie składniki glazury w podwójnej kotła i polać ciasto.Równomiernie szybko. Można lekko podnieść tacę i dotknij ostrożnie na stole. Pomoże to rozprowadzać równomiernie.
Powrót do lodówki aż do glazury zgęstnieje. Wytnij z ciepłym nożem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz