Poleca: Gosia
Źródło: Antony Wild, The perfect afternoon tea. Recipe book
Fot. Gosia |
Składniki:
175 g masła
50 g cukru
150 g golden syrup (jeśli jest problem, żeby go dostać w Polsce, to ewentualnie można go zastąpić płynnym miodem, syropem kukurydzianym lub klonowym)
3 szklanki owsianki błyskawicznej
Masło, cukier i golden syrup podgrzać w garnuszku do rozpuszczenia masła. Zdjąć z ognia i wsypać płatki. Wymieszać i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temp. 180 st. Następnie wystudzić i zimne pokroić.
Ps. Moja blaszka ma 25 x 18 cm i mam cienkie batoniczki. Jeśli mają wyjść grubsze, to trzeba wykorzystać mniejszą blachę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz