sobota, 31 sierpnia 2013

Ciasto Bounty

http://palachinkablog.com/

Ciasto Bounty


Coconut beza
9 białek jaj 
300 g cukru pudru 
210 g wiórków kokosowych 
szczyptę soli
Linia dużą patelnię do piekarnika (38 × 32 cm) papierem do pieczenia. Rub papierem do pieczenia z masłem. Rozgrzej piekarnik do 356 ° F/180 ° C.
Z mieszadłem Beat białka ze szczyptą sztywne soli. Stopniowo dodawać cukier z mieszaczem na i pokonać to sztywna i błyszcząca. Ostrożnie krotnie do kokosa za pomocą łopatki. Wlać do przygotowanej formy. Włącz piekarnik do 300 ° F/150 ° C i piec, aż suszone. Czas pieczenia jest w przybliżeniu i zależy od piekarnika i najważniejszą rzeczą jest, aby obserwować go uważnie.Metoda jest jak bezy, musi być suszony. Niech piec przez około 20-30 minut, a następnie sprawdzić, jak wiele musi być pieczony. Możesz nawet wysuszyć na 266 ° F/130 ° C. Pamiętaj, to jest coś, co zależy od wielu czynników: piekarnik, wielkość patelni, grubość bezy. Wystarczy przyjrzeć.
Kiedy to się robi ostudzić i pokroić na 3 równe części wzdłuż.
Krem czekoladowy
11 żółtek 
120 g cukru pudru 
300 g gorzkiej czekolady 
300 g masła 
60 ml mleka
Gotuj żółtka z cukrem w podwójnej kotła aż do grubych formach śmietanki (to się robi, kiedy złom dno garnka z łyżką i jasny znak jest widoczny). Kiedy jest na tyle gruba, dodać kawałki czekolady i wlać mleko i niech czekolada topi. Wymieszać i zdjąć z czym ciepło. Pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie pokonał masło z mieszadłem, aż puszysty. Kiedy krem ​​ochładza a następnie wymieszać z masłem.
Montaż
1 warstwa kokosowego + 1 warstwa kremu czekoladowego + 1 + 1 kokos warstwy warstwa kremu czekoladowego + 1 kokosowego warstwą, a następnie rozprowadzić pozostały krem ​​czekoladowy całego ciasta.
UWAGA: przepis Mama prosi o 9 żółtka, ale robię to z 2 więcej, bo lubię, gdy jest bardziej krem do rozsianych po całym torcie. Ponadto, jeśli beza nie wyschnąć i staje się lepka, nie martw się, będzie dobrze ciasto i smaczne: Wink:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz