- 2 kromki chleba tostowego najlepiej z mąki pełnoziarnistej
- 2 plasterki bekonu lub boczku
- 2 jajka
- sól

Wrzuć plasterki bekonu\boczku na rogrzaną patelnię i podsmaż żeby były chrupkie.
Odkrój skórki z chleba tostowego i wyłóż chlebem dno kokilek. Następnie na chleb połóż wysmażony bekon. W utworzone w ten sposób gniazdko wbij jajko. Delikatnie posól jajko (uważaj żeby nie przesolić bekon jest już słony sam w sobie). Na wierzchu połóż kawałeczki masła.

Wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 - 20 minut. Czas zależy od tego jak mocno chcesz ściąć żółtko. Teraz możesz wrócić z powrotem do ciepłego jeszcze łóżka :) i nasłuchiwać czasomierza.
Można je zajadać prosto z kokilki, dobre z dodatkiem pomidorków koktajlowych. Do tego idealne będą świeżo zaparzona kawa z mlekiem lub herbata.

Odkrój skórki z chleba tostowego i wyłóż chlebem dno kokilek. Następnie na chleb połóż wysmażony bekon. W utworzone w ten sposób gniazdko wbij jajko. Delikatnie posól jajko (uważaj żeby nie przesolić bekon jest już słony sam w sobie). Na wierzchu połóż kawałeczki masła.

Wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 - 20 minut. Czas zależy od tego jak mocno chcesz ściąć żółtko. Teraz możesz wrócić z powrotem do ciepłego jeszcze łóżka :) i nasłuchiwać czasomierza.
Można je zajadać prosto z kokilki, dobre z dodatkiem pomidorków koktajlowych. Do tego idealne będą świeżo zaparzona kawa z mlekiem lub herbata.

Przygotuj dwie kokilki, można wysmarować je cieniutką warstwą masła wtedy łatwiej będzie wyjąć zawartość.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz