Kremowy Sałatka Grape z kandyzowanymi orzechami
PRZYGOTOWANIE
- Aby przygotować orzechy: Linia mały pieczenia pergaminem lub folią; płaszcz z gotowania spray.Rozgrzej piekarnik do 400 ° F.
- Toss orzechy w misce z wodą. Posypać brązowym cukrem i solą, wrzucić do herbu dobrze. Transfer do przygotowanej formy. Piec, aż cukier jest topiony i orzechy są ledwo zaczynają brązowy, 6 do 8 minut.Schłodzić w garnku, aż cukier stwardnieje, około 6 minut.
- Aby przygotować sałatkę: Tymczasem, połączyć śmietanę, ser, miód i wanilię w malakserze i puree aż będzie gładkie i kremowe. Przelać do dużej miski. Dodaj winogron i delikatnie mieszać do połączenia.Przelać do naczynia służące. Crumble kandyzowana włoskich na szczycie tuż przed podaniem.
SKŁADNIKI
KANDYZOWANE ORZECHY WŁOSKIE
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 2 łyżeczki wody
- 1 łyżka brązowego cukru
- Szczypta soli
SAŁATKA Z WINOGRON
- 1/2 szklanki o zmniejszonej zawartości tłuszczu śmietaną
- 4 uncji zmniejszonej zawartości tłuszczu ser (Neufchâtel), w temperaturze pokojowej
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 6 szklanki pestek winogron , najlepiej czerwony i zielony (około 2 kg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz