niedziela, 8 września 2013

Kremowy Sałatka Grape z kandyzowanymi orzechami

PRZYGOTOWANIE

  1. Aby przygotować orzechy: Linia mały pieczenia pergaminem lub folią; płaszcz z gotowania spray.Rozgrzej piekarnik do 400 ° F.
  2. Toss orzechy w misce z wodą. Posypać brązowym cukrem i solą, wrzucić do herbu dobrze. Transfer do przygotowanej formy. Piec, aż cukier jest topiony i orzechy są ledwo zaczynają brązowy, 6 do 8 minut.Schłodzić w garnku, aż cukier stwardnieje, około 6 minut.
  3. Aby przygotować sałatkę: Tymczasem, połączyć śmietanę, ser, miód i wanilię w malakserze i puree aż będzie gładkie i kremowe. Przelać do dużej miski. Dodaj winogron i delikatnie mieszać do połączenia.Przelać do naczynia służące. Crumble kandyzowana włoskich na szczycie tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

KANDYZOWANE ORZECHY WŁOSKIE

  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki wody
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • Szczypta soli

SAŁATKA Z WINOGRON

  • 1/2 szklanki o zmniejszonej zawartości tłuszczu śmietaną
  • 4 uncji zmniejszonej zawartości tłuszczu ser (Neufchâtel), w temperaturze pokojowej
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 6 szklanki pestek winogron , najlepiej czerwony i zielony (około 2 kg)
Kremowy Sałatka Grape z kandyzowanymi orzechami Przepis


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz