niedziela, 8 września 2013

Kuchni Filmowej". Krem sułtański

Zdjęcie - Zajrzyj do "Kuchni Filmowej". Krem sułtański z filmu Dziewczyny do wzięcia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


DZIEWCZYNY DO WZIĘCIA – KREM SUŁTAŃSKI Składniki (na 3 duże porcje):
  • 1 l śmietanki kremówki 30- lub 36-procentowej (im tłustsza, tym lepsza)
  • 100 g cukru pudru
  • 50 g rodzynek
  • 100 ml rumu
  • 3 łyżki kakao
  • 100 g pokruszonych bez
Przygotowanie:
  • Rodzynki namocz w rumie.
  • Schłodzoną śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder.
  • Ubitą śmietanę podziel na 2 części. Jedną część wymieszaj z kakao, a drugą – z połową rodzynek i bezami.
  • Masę przełóż do pucharków warstwowo, zaczynając od części z kakao.
  • Wierzch udekoruj resztą rodzynek. Krem podawaj schłodzony.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz