niedziela, 8 września 2013

Argentyńskie szaszłyki z kurczaka


Zdjęcie - Argentyńskie szaszłyki z kurczaka   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
  • 4 piersi z kurczaka
  • ½ szklanki oleju
  • ½ łyżeczki świeżego oregano
  • ½ zielonej papryki pokrojonej w kostkę
  • ½ czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
  • 2 cebule pokrojone w ósemki
  • 1 szklanka wiśniowych pomidorów
  • 1 łyżeczka papryki
  • sól, pieprz
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • patyczki bambusowe
Patyczki moczyć przez godzinę.
Wymieszać olej, czosnek, paprykę, oregano, sól i pieprz. Dodać pokrojone w kostkę piersi kurczaka. Zamarynować. Na patyczki nadziewać naprzemiennie kurczaka, cebulę, papryki i pomidory.
Grillować przez 15 - 20 minut.
Smacznego:-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz